29 C
Vinkovci
Nedjelja, 14 travnja, 2024

U tijeku akcija Dani tehničke ispravnosti vozila

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Ovoga tjedna traje preventivno-sigurnosna akcija – Dani tehničke ispravnosti vozila, pod pokroviteljstvom Nacionalnog programa za sigurnost cestovnog prometa, a koju provode HAK i stanice za tehnički pregled. Sve do 30.studenog omogućen je besplatni tehnički pregled svim vlasnicima vozila koji dođu u bilo koju stanicu za redovni tehnički pregled vozila u Hrvatskoj – osim onim vlasnicima čija su vozila u terminu redovnog tehničkog pregleda u tom razdoblju.

Cilj akcije je skrenuti pozornost vozačima na važnost tehničke ispravnosti vozila u kontekstu cestovne sigurnosti, jer je vozilo, uz vozača i cestu, ključan čimbenik te sigurnosti.

“Najčešće greške su uređaji za kočenje, svjetlosna signalizacija, samonosiva karoserija, korozija i slično”, pojašnjava voditelj Stanice za tehnički pregled Vinkovci, Ivica Hodak.

Kako bi se vozače dodatno motiviralo da dođu pregledati vozilo, prvih 150 vozača koji budu sudjelovali u akciji vinkovačkog HAK-a, na poklon će dobiti pakiranje od 3 litre tekućine za pranje vjetrobranskog stakla vozila koja je prilagođena uporabi u zimskim uvjetima – otporna na smrzavanje do -25°C.

U sklopu akcije nema sankcioniranja vozača za čija se vozila utvrdi da su tehnički neispravna, nego ih se savjetuje o načinu otklanjanja nepravilnosti i upućuje u ovlašteni servis.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime