20 C
Vinkovci
Četvrtak, 25 srpnja, 2024

U tijeku akcija ”Mir i dobro”

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Ministarstvo unutarnjih poslova i ove godine već tradicionalno provodi operativnu akciju ”Mir i dobro” kojoj je cilj sprječavanje zlouporabe oružja, eksplozivnih tvari te ostalih ubojitih sredstava. Akciju ”Mir i dobro” Ministarstvo unutarnjih poslova pokrenulo je još 1993. godine kako bi božićni i novogodišnji blagdani u Hrvatskoj protekli u miru te kako bi se povećala opća sigurnost građana.

Akcija ”Mir i dobro” već je u tijeku; započela je 15. prosinca, a trajat će do 8. siječnja. Policija u tom razdoblju, pojačano kontrolira kako posjedovanje, tako i prodaju pirotehničkih sredstava u legalnim prodavaonicama, ali i na tržnicama gdje se nerijetko odvija nelegalno posjedovanje i jednako takva prodaja pirotehničkih sredstava koja su razvrstana u tri kategorije.

– Prodaja pirotehničkih sredstava 1. kategorije dopuštena je tijekom cijele godine osobama starijim od 14. godina, dok je pirotehnička sredstva 2. i 3. kategorije smiju prodaju isključivo osobama starijim od 18 godina i to u razdoblju od 15. prosinca do 1. siječnja, s tim da je njihova uporaba dopuštena od 27. prosinca do 1. siječnja – rekao je Josip Colarić, vođa grupe protueksplozijske zaštite Policijske uprave vukovarsko-srijemske, uz dodatak:

– Prilikom uporabe pirotehničkih sredstava važno je pridržavati se isključivo uputa koje se nalaze na deklaraciji proizvoda.

Neželjenih incidentnih situacija tada neće biti; s tim da je najbolja preventiva – podvlačimo u zaključku – ipak nekorištenje pirotehnike i ostalih eksplozivnih i ubojitih sredstava. Jer, blagdani se mogu proslaviti i na drugi način; ugodnije, mirnije, svečanije i dostojanstvenije.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime