16 C
Vinkovci
Srijeda, 18 svibnja, 2022

U tijeku radovi u Aninoj, Kačićevoj i Ciglarskoj ulici u Vinkovcima

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Radovi na vinkovačkim ulicama u pravom su zamahu i istovremeno se izvode na više lokacija. Obilazak terena nastavlja i vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić, koji je nakon Ulice Marije Jurić Zagorke, obišao i radove u u Aninoj, Kačićevoj i Ciglarskoj ulici. U Aninoj ulici, jednoj od prometnijih u Vinkovcima, posebno tijekom tržnih dana, prošle godine izgrađena je javna rasvjeta. Trenutno su u tijeku novi radovi na uređenju, a vrijednost im iznosi oko 200.000 kuna.

“Sad smo došli do uređenja pješačke staze i parkirališnih mjesta, da bi ova ulica konačno dobila puni sjaj te da bi se završilo sve ono što je potrebno da bi građani imali kvalitetnu infrastrukturu”, kaže vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić.

Slična situacija je i u Ciglarskoj ulici, gdje se provode dva projekta vrijednosti oko 300.000 kuna. Osim modernizacije javne rasvjete, istovremeno se radi još na odvodnji i izgradnji nove ceste.

Tema razgovora često je bila i staza u Ciglarskoj ulici, ali i tom problemu ubrzo će doći kraj jer će i ona biti sanirana, što je Ivan Bosančić i potvrdio:

“Ovdje je bilo dosta loše stanje, između ostalog i zbog oborinske vode, što je stvaralo probleme našim građanima. Međutim, sada bi ovaj dio trebao poprimiti i novi izgled, ali i bit će smanjeni i problemi stanovnika ove ulice. Ostaje za urediti još pješačku stazu, što će zbog radova na aglomeraciji biti realizirano nešto kasnije”, najavio je Bosančić.

Kroz ugovor o modernizaciji javne rasvjete bit će promijenjeno ukupno 1307 lampi u 191 ulici, što zbrojeno s prošlom godinom daje brojku od gotovo 3.000 promijenjenih lampi. Bitan je to podatak jer ukupna ušteda na električnoj energiji bit će gotovo 800.000 kuna na godišnjoj razini. Na kraju ugovora, na ovaj će način biti modernizirano više od 300 ulica. Bitne su to brojke i podaci jer, prema riječima gradonačelnika Bosančića, u sljedećim proračunima zbog uštede na troškovima električne enerije na raspolaganju će biti više javnog novca koji će tada biti iskorišten za neke nove projekte.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime