34 C
Vinkovci
Subota, 13 srpnja, 2024

U Udruzi Vukovarski leptirići zaposleno šestero stručnih djelatnika

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Nakon što je ministrica demografije, obitelji, mladih i socijalne politike Nada Murganić u studenom prošle godine potpisala ugovor s članovima Udruge roditelja djece s poteškoćama u razvoju Vukovarski leptirići kojim su postali pružatelj socijalnih usluga, što im omogućuje i zapošljavanje, od siječnja ove godine šestero mladih volontera dobilo je posao. Javnosti su se predstavili na današnjoj medijskoj konferenciji u vukovarskoj gradskoj upravi.
“U udruzi provodim neurofeedback terapije, dosad je kroz terapiju prošlo 76 djece, u dogovoru s ministarstvom kroz 2017. omogućeno je za 40 djece kontinuirana skrb” – rekla je ovom prigodom djelatnica u Udruzi, Jelena Frančišković.
Osim neurofeedback terapija, u udruzi provode kineziterapiju i druge terapije, primjerice terapiju senzorne integracije koja se bavi radom na procesuiranju informacija kod djece.
Zapošljavanje mladog obrazovnog i entuzijastičnog kadra u udruzi, rezultat je mnogobrojnih apela i dugogodišnje borbe udruge sa sustavom, podsjeća predsjednica Udruge Vukovarski leptirići, Viktorija Matin. Ustvrdila je kako su djeca bila uskraćena, po svakom pitanju, borba je bila teška, no uspjeli su se izboriti. Uz veliku pomoć, dodala je, i Grada Vukovara. Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava kritizirao je nefunkcioniranje sustava kad je riječ o brizi o djeci s poteškoćama o razvoju, ali se i prisjetio samih početaka suradnje s udrugom, ističući da je zajedno postignut veliki rezultat. Da bi djeca ostvarila socijalne usluge u udruzi Vukovarski leptirići, roditelji trebaju u udruzi ispuniti zahtjev, potom stručni tim donosi stručno mišljenje, koje se šalje u Centar za socijalnu skrb, koji izdaje odobrenje o traženim terapijama.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime