15 C
Vinkovci
Srijeda, 18 svibnja, 2022

U Vinkovcima izložba Tri stoljeća hidroregulacije i hidromelioracije na području VSŽ

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Kartografski prikazi, zapisi, nacrti i planovi vodenica bogata su arhivska i muzejska građa koja svjedoči o povijesti uređenja vodotokova i vodograđevnih radova na području županije u razdoblju od 18. do 20. stoljeća. Sve to prikazano u izložbi Tri stoljeća hidroregulacije i hidromelioracije na području Vukovarsko-srijemske županije, postavljenoj u Gradskom kazalištu Joza Ivakić, koju su povodom Dana županije i obljetnice 140 godina organiziranog vodnog gospodarenja u Hrvatskoj organizirali Državni arhiv u Vukovaru i Vukovarsko-srijemska županija.

“Materijali koje ovdje izlažemo, donose niz preslika izvornih dokumenata, ne samo iz našeg arhiva nego i iz Hrvatskog državnog arhiva, Arhiva u Osijeku, ali, što je zanimljivo, i samih stvaratelja, odnosno onih organizacija koje su tada, ali i koje danas skrbe o vodnom gospodarenju”, istaknuo je prilikom otvorenja izložbe ravnatelj Državnog arhiva u Vukovaru Stjepan Prutki.

Zainteresirani građani izložbu mogu pogledati kroz naredna dva tjedna, koliko će građa biti izložena u galeriji vinkovačkom kazalištu. Izložba se održava pod pokroviteljstvom vukovarsko-srijemskog župana Bože Galića i vinkovačkog gradonačelnika Mladena Karlića.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime