3 C
Vinkovci
Srijeda, 29 studenoga, 2023

U Vinkovcima obilježen Dan hitne medicinske službe

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

U Vinkovcima je održano središnje obilježavanje Dana hitne medicinske službe, na kojem su djelatnici hitne medicine još jednom ukazali na mnoge nejasnoće i nepravilnosti u hrvatskom zdravstvenom sustavu.

Ovaj dan svečano se obilježava od 2001. godine, kad su medicinski djelatnici diljem Hrvatske prosvjedovali tražeći reorganizaciju hitne službe, koja se tada i pokrenula. No, gotovo dva destljeća poslije – problema je još mnogo. Prekovremeni rad, razlika u plaćama ovisno o mjestu područja rada, ograničavanje odgovornosti na poslu koje može dovesti čak i do smrtnih slučajeva, samo su neki od njih.

“Cilj nam je upozoriti institucije, državu i javnost na nepravilnosti koje se još uvijek događaju u organizaciji hitne službe i ono što nam još uvijek stoji kao jedna velika inicijativa, da moramo biti i brži i bolji”,istaknuo je Danijel Šota, predsjednik Hrvatske udruge djelatnika hitne medicinske pomoći.

Teško je očekivati da se ovako veliki problemi riješe preko noći, no važno je o njima progovarati, poručeno je ovom prilikom.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime