23 C
Vinkovci
Četvrtak, 16 rujna, 2021

I u Vinkovcima obilježen Dan hrvatskih knjižnica

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Školske, znanstvene, fakultetske, nacionalne i sveučilišne i narodne – sve one obilježile su Dan hrvatskih knjižnica. Ni Gradska knjižnica i čitaonica Vinkovci nije bila iznimka:
– Nezamislivo je da knjižnica poput naše ne bude uključena u tu akciju koja se, inače, odvija se pod geslom ”Budimo aktivni – zagovarajmo zajedno” – poručila je knjižničarka Sonja Šimić uz napomenu da ovakvi važni datumi uvijek budu popraćeni raznim akcijama.
– Dogovorili smo se da to ovom prigodom bude upisnina po popularnoj cijeni, tako da je za sve one kojima je članarina istekla, odnosno za sve one koji se žele prvi puta učlaniti u našu knjižnicu, upisnina je simbolična, iznosi 30 kuna – dodala je Šimić.
Prilikom obilježavanja Dana hrvatskih knjižnica najavljena je i izložba “Sjećanje na stradanje vinkovačke knjižnice 16.-17. studeni 1991. godine” na kojoj će biti evocirane uspomene na dan kada je vinkovačka knjižnice do temelja izgorjela u Domovinskom ratu. Uz izložbu će biti upriličeno i predavanje Ante Nazora, ravnatelja Hrvatskog memorijalnog centra Domovinskog rata, kao i svih dosadašnjih ravnatelja vinkovačke knjižnice. Izložba će biti održana 17. studenoga s početkom u 18 sati i 30 minuta.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime