28 C
Vinkovci
Petak, 21 lipnja, 2024

I u Vinkovcima obilježen Svjetski dan bolesnika

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Svjetski dan bolesnika obilježilo je Hrvatsko katoličko liječničko društvo Podružnice Vinkovci slavljenjem svete mise u kapelici Gospe Lurdske u Općoj županijskoj bolnici Vinkovci. Cilj Svjetskoga dana bolesnika je poticati svijest o nužnosti primjerene skrbi o bolesnicima, poštivanja njihovih prava i empatije koju svaki bolesnik zaslužuje. Time se ujedno potiče i ljude da da promisle o vlastitim mogućnostima sudjelovanja u brizi za oboljele.

Svjetski dan bolesnika obilježava se svake godine 11. veljače, ustanovio ga je Papa Ivan Pavao II.- 1992. godine kako bi potaknuo ljude različitih vjeroispovijesti da promisle o svojim mogućnostima brige i njege oboljelih. Svatko od nas može se suočiti s bolešću, stoga je uz zdravstvenu skrb, važno naglasiti značenje nužnosti humane, emocionalne i moralne potpore oboljelima.

Danas je i blagdan Gospe Lurdske, poznate po brojnim čudesnim ozdravljenjima, te tako zazivamo njen zagovor na sve bolesnike da ih osnaži istinskim strpljenjem i dubokom vjerom. A bolesnike treba uključiti u svoje molitve, ističe p.Ilija Sudar.Svjetski dan bolesnika

Bolest može biti iznimno teška i uzrokovati osjećaj bezizlaznosti i napuštenosti kod bolesnika. Nijedan čovjek se ne bi trebao osjećati napuštenim. Zato je vrlo važna podrška bolesnoj osobi od najbližih osoba, a to je ujedno i poruka Svjetskoga dana bolesnika, podsjetili su u vinkovačkoj podružnici Hrvatskog katoličkog liječničkog društva.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime