21 C
Vinkovci
Ponedjeljak, 24 lipnja, 2024

U Vinkovcima održan 1. Festival šunke, vina, rakije i kulena

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

U organizaciji Udruge Vinkovački šokački rodovi, Turističke zajednice i Grada Vinkovaca, u Vinkovcima je održan 1. Festival šunke, vina, rakije i kulena. S obzirom na to da je riječ o prvom takvom sajmu u gradu, organizatori su zadovoljni odazivom. Nadaju se da će u budućnosti Festival postati tradicionalna i okupljati sve više proizvođača autohtonih proizvoda. Njima je ovo prilika ne samo izložiti svoje proizvode, već i osigurati svoje mjesto na tržištu diljem Hrvatske.

Šunka, vino, rakija i kulen – od rođenja pa do smrti u životu Slavonaca i Srijemaca nema događaja u kojima se na trpezu ne postavljaju ove četiri delicije. A po prvi puta objedinjene su u okviru istoimenog Festivala.

VK Sajam vina, rakije, šunke i kulina 3“Imali smo 100 uzoraka vina, 7 šunki, 34 rakije, 31 kulen. Dakle, svega za prvu godinu, puno”, rekao je jedan od organizatora Festivala, predsjednik Udruge Vinkovački šokački rodovi, Zvonimir Liščić.

Kroz organizaciju Festivala cilj nije samo promovirati Vinkovce, već i potaknuti gospodarstvo i proizvođače autohtonih proizvoda. “Da na ovaj način izađu na tržište, da damo priliku svim proizvođačima da nađu svoje mjesto ne samo širom Hrvatske, već i šire”, rekao je u prigodi otvaranja Festivala, vinkovački gradonačelnik, Ivan Bosančić.

Svi uzorci stručno su ocjenjeni, dodjela nagrada najboljima bit će upriličena večeras. Ono što se već sada može reći za pristigle uzorke šunke i kulena, kvaliteta je vrlo dobra – ističu iz prosudbene komisije. Predsjednik komisije, prof.dr.sc. Đuro Senčić, kaže kako je primjetna sve bolja kvaliteta šunke i kulena, vjerojatno zahvaljujući brojnim manifestacijama – šunkijadama i kulenijadama, koji se na ovom području održavaju.VK Sajam vina, rakije, šunke i kulina 01

U svakom slučaju, 1. Festival šunke, vina, rakije i kulena u Vinkovcima doprinosi i promociji grada na Bosutu, jer mnogi gosti često ovu destinaciju izabiru zbog bogate gastro ponude.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime