-0 C
Vinkovci
Nedjelja, 10 prosinca, 2023

U Vinkovcima održan sastanak s predstavnicima Svjetske banke

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

U Vinkovcima je održan radni sastanak gradonačelnika Ivana Bosančića s voditeljicom Ureda Svjetske banke u Hrvatskoj Elisabettom Capannelli koja s Vladom Republike Hrvatske zajednički sudjeluje u provedbi projekta “Slavonija, Baranja i Srijem”. Na sastanku se raspravljalo o budućim ulaganjima u infrastrukturu i kulturu na području grada Vinkovaca.

Od ulaska u Grupu Svjetske banke 1993., Hrvatska je imala koristi od financijske i tehničke pomoći Svjetske banke, političkih savjeta te analitičkih usluga. Na ovom je sastanku najavaljena obnova Općinskog suda u Vinkovcima, a govora je bilo i o projektu izgradnje vinkovačke knjižnice te stvaranju uvjeta za ostanak mladih u Slavoniji.

– Ovo ulaganje važno je ne samo zbog doprinosa u stvaranju vizure središta Vinkovaca, već i zbog brendiranja grada u gospodarskim krugovima, naglasio je vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić.

Dosada je Svjetska banka podržala više od 50 projekata u Hrvatskoj vrijednih više od 3.000.000.000 eura. Suradnja se nastavlja, a u tome vrlo važnu ulogu imaju projekti obnove vinkovačkog suda i izgradnje knjižnice, istaknuto je na sastanku.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime