34 C
Vinkovci
Subota, 13 srpnja, 2024

U Vinkovcima prikazan film Štafeta smrti

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

U Gradskom kazalištu Joza Ivakić u Vinkovcima prikazan je dokumentarni film autorice Nade Prkačin “Štafeta smrti”. Film govori o 11 hrvatskih branitelja koji su u proboju iz okupiranih Bogdanovaca 10. studenog 1991. krenuli u ”štafetu smrti”.

Ušli su u minsko polje, odlučni pronaći siguran put za civile do Nuštra i Vinkovaca, po cijenu vlastitog života. Ranjeni, bez hrane, na velikoj hladnoći, kako bi se održali budnima, provodili su sate u molitvi. Kroz glavu su im prolazile razne misli uz jedinu želju, samo da netko naiđe na njih.

Glavni pripovjedači strahota kroz koje su prolazili sudionici „štafete smrti“ su danas jedini preživjeli Ivica Jurčan i Đuro Kovačević. Autorica filma Nada Prkačin prikazala je sve vrlo autentično. A tu atentičnost priče upotpunili su igrani dijelovi filma u kojima su glavni glumci djeca aktera filma i drugih branitelja iz Bogdanovaca. Svjedoci u filmu Đuro i Ivica, jedini danas živi od 11-orice hrvatskih branitelja koji su iz okupiranih Bogdanovaca krenuli u proboj, kažu, da ih gledajući film preplave neki posebni osjećaji.

Priprema za snimanje i samo snimanje dokumentarnog filma “Štafeta smrti” trajalo je godinu dana. Vinkovačka projekcija filma je druga nakon promocije u Zagrebu i jednako kao i prvo prikazivanje naišla je na veliki odziv publike. Budući da među publikom vlada veliko zanimanje, film će biti prikazan diljem Lijepe naše, ali i izvan granica Hrvatske.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime