34.2 C
Vinkovci
Utorak, 27 srpnja, 2021

U Vinkovcima i Županji radionicama i akcijama čišćenja obilježen Svjetski dan zaštite okoliša

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

“Eko ručice za najstariji i najljepši grad” – naziv je radionice održane u Vinkovcima povodom Svjetskog dana zaštite okoliša. Podizanje svjesti svih dobnih skupina, uz odgovorno ponašanje prema prirodi, cilj je ovog dana koji se od 1974. godine obilježava 5. lipnja, a prigodno je s polaznicima vrtića obilježen i u Gradskoj knjižnici i čitaonici Vinkovci. Rabljeni plastični materijali bili su glavni alat na radionici, na kojoj je sudjelovalo 50 mališana.

Vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić izrazio je zadovoljstvo ponašanjem Vinkovčana te uputio poruku onima koji na vrijeme nisu naučeni važnosti prirode ili to, još gore, namjerno ponekad zaboravljaju.

”Ima dovoljno kanti, može se ponijeti tri metra dalje i na taj način se dati prilika da se on ponovno uporabi. Naš Bosut je svima ukras, ljepše ga je vidjeti čistog, nego da po njemu plivaju boce”, poručio je gradonačelnik Bosančić.

50 % plastike koju koristimo je jednokratna, a zagađenje baš tom plastikom veliki je ekološki izazov našeg vremena. Akcijom uređenja savske šetnice i gradskog kupališta Poloji obilježavanju Svjetskog dana okoliša priključili su se i Županjci. Uređenost Županje često ističu mnogi, a u uređenju kroz praksu sudjeluju i županjski srednjoškolci i osnovnoškolci, koji su se još jednom, u nizu priključili ovoj akciji. Duž savske šetnice bilo je svega, kazuju učenici– plastike, čavala, stakla…

”Zašto bacati u okoliš kad imamo kante svuda okolo?”, upitali su. I zaista, pitanje je to koje s obzirom na količinu pronađenog i strpljivo prikupljenog smeća, treba ujedno biti odgovor svima koji su, očigledno, u odgoju preskočili pravila ponašanja prema prirodi.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime