19 C
Vinkovci
Srijeda, 4 listopada, 2023

U Vrbanji održana pokazna vježba akcije spašavanja HGSS-a

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Na području Općine Vrbanja, točnije u šumi Krcanovača, poziv upomoć poslala je osoba s teškim tjelesnim ozljedama, za kojom se tragalo sat i pol. Sve to se, srećom, događalo u okviru pokazne vježbe, posljednje ovogodišnje na području Vukovarsko-srijemske županije koju je koordinirao Zlatko Becić, član Hrvatske gorske službe za spašavanje, imajući na raspolaganju 50-ak sudionika, članova civilnih udruga i žurnih službi, koji su zajedničkim snagama pronašli unesrećenu osobu te pokazali spremnost za najzahtjevnije zadatke. Složenost vježbe bila je na visokoj razini, a teren nepristupačan.


”Cilj je vježbi koordinirati između ostalih službi i udruga, da ljudi nauče proceduru rada i način rada, i način zapovjedanja u takvim vježbama”, pojasnio je Zlatko Becić, tajnik HGSS-a Vinkovci

Vratimo li pogled u 2014., poplave u županjskoj Posavini bile su, nažalost, prava prilika za pokazivanje spremnosti. Tenedecija je ići u korak s vremenom i potrebama, a kako saznajemo iz Civilne zaštite, oprema koju sada posjeduju u odnosu na 2014. godinu jest impresivna.

”Uvijek može i treba bolje. Bilo bi loše da mi nismo izvukli pouke, iz propusta koje smo napravili 2014. godine. I tada smo napravili odličan posao i odlično odgovorili na događaj. Siguran sam, kada bi se takav događaj ponovio da su naše spremnosti na višoj razini”, rekao je Zdenko Lovrić, pročelnik PUZS-a Vukovar.

Na području Vukovarsko – srijemske županije u ovoj je godini odrađeno šest potražnih akcija, četiri vezane za vodu i dvije za šumu, a u svim akcijama zadaci su obavljeni.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime