7 C
Vinkovci
Petak, 24 rujna, 2021

U vrijeme Vinkovačkih jeseni iz prometa isključena 22 vozača!

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

U proteklom tjednu, od početka Vinkovačkih jeseni, prometna policija Postaje Vinkovci iz prometa je isključila 22 vozača zbog vožnje u alkoholiziranom stanju – priopćili su iz policije.

“Unatoč svakodnevnim medijskim objavama o prometnim nesreća sa smrtnim posljedicama ili teže ozlijeđenim osobama koje su prouzročili nesavjesni vozači pod utjecajem alkohola, dio vozača i dalje ignorira upozorenja i savjete policije”, navodi se u priopćenju, putem kojega policija još jednom upozorava sve sudionike u prometu da poštuju prometne propise, da ne sjedaju za upravljače vozila ako su konzumirali nedozvoljenu količinu alkohola.

Navode primjer 62-godišnjaka iz Vinkovaca, koji je zaustavljen u Ulici H.D.Genschera u vožnji pod utjecajem alkohola (1,24 g/kg). Provjerom u službenim evidencijama Ministarstva unutarnjih poslova, utvrđeno je kako 62-godišnjaku vozačka dozvola oduzeta i poništena zbog ranije počinjenih prometnih prekršaja odnosno da je upravljao motornim vozilom prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilom.

Kako je 62-godišnjak recidivist u činjenju istih ili slični prekršaja te je prijetila opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja, uhićen je i priveden pred Općinski sud u Vinkovcima, gdje je proglašen krivim. Presudom mu je izrečena novčana kazna u iznosu od 3.000,00 kuna i kazna zatvora od 20 dana (uvjetno) te zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju od 2 mjeseca.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime