21 C
Vinkovci
Petak, 12 travnja, 2024

U VSŽ dosada prikupljeno 3.500 tisuće potpisa za referendum o promjeni izbronog sustava

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Građanska inicijativa Narod odlučuje u tri je dana prikupila 78 tisuće potpisa za raspisivanje referenduma o promjeni Izbornog sustava, objavili su jučer iz ove incijative. I dalje nastavljaju prikupljati potpise i to u većini gradova i općina u Hrvatskoj, a paralelno se prikupljaju i potpisi za raspisivanje referenduma o otkazivanju Istanbulske konvencije. Iako je u nekim gradovima zabranjeno ili na neke druge načine otežano provođenje prikupljanja potpisa, potpisi se u Vinkovcima i za jednu i za drugu incijativu mogu prikupljati bez problema i to na gotovo 20-ak lokacija u gradu.

– Smatramo da narod u ovome trenutku, ovim izbornim zakonom ne odlučuje izravno o svojim zastupnicima. S druge strane ima ih malo previše, moglo bi ih biti manje i mogli bi biti funkcionalniji. Njih zapravo i želimo promijeniti. Ovim izravnim biranje želimo birati ljude koje mi doista želimo, a ne one koje nam vodstvo stranaka nametne – istaknuo je županijski koordinator Narod odlučuje za VSŽ Ivan Ćaleta.

Središnji park u Vinkovcima, jedna je od 1500 lokacija u Hrvatskoj na kojoj se mogu potpisati dvije incijative. Budući da je prema Zakonu o referendumu potrebno prikupiti 10 posto potpisa od ukupnog broja birača, inicijativama je potrebno nešto više od 370 tisuća potpisa. U VSŽ do jučer je svoj potpis dalo više od 3 i pol tisuće građana, na razini Hrvatske njih 78 tisuća.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime