8 C
Vinkovci
Nedjelja, 25 veljače, 2024

U Vukovaru 40 prvašića više nego prošle školske godine

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Za mnoge prebrzo, ljeto se primaklo kraju, a nova školska godina pokucala na vrata. Ipak povratnici u školske klupe imali su se čemu obradovati, prije svega ponovnom susretu sa školskim prijateljima. U novu školsku godinu godinu zagazili su i vukovarski učenici, i to u novim startasicama. Naime, uz besplatne udžbenike i unikatne bilježnice s motivima grada, Grad Vukovar osigurao je svim osnovnoškolcima besplatnu preobuću – borovske cvičke i patike Startas, za što su ukupno iz gradskog proračuna izdvojili nešto manje od 450 000 kuna.

Da je Startas ideja itekako dobra, posvjedočili su i učenici OŠ Mitnica, koju polazi 300-tinjak učenika u 19 razrednih odjela, uključujući dva u PŠ Sotin.

Na prvi dan nove školske 2017./2018. godine učenike je obišao vukovarski gradonačelnik Ivan Penava sa suradnicima. “Htjeli smo ovom potporom pomoći roditeljima i njihovom kućnom budžetu, a odabirom borovoskih startasica za preobuću žrlimo pobuditi svijest građana da treba kupovati domaće proizvode jer na taj način razvijamo domaće gospodarstvo”, rekao je gradonačelnik Penava.

Uz potporu osnovnoškolcima, Grad je izdvojio sredstva i za srednjoškolce, za njih su i ove godine osigurali besplatan prijevoz. I za kraj, iz Vukovara još jedna dobra vijest. Kada je riječ o onima koji su ove godine prvi puta sjeli u školske klupe, njih je u Vukovaru 267, što je pak 40 prvašića više nego prošle godine. U navali pesimističnih vijesti i bezbrojnih odlazaka cijelih obitelji van Hrvatske, ovaj podatak svakako veseli.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime