17 C
Vinkovci
Petak, 14 lipnja, 2024

U Vukovaru održan preventivni program “Zajedno protiv govora mržnje”

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

U organizaciji Policijske uprave vukovarsko-srijemske uz podršku Ravnateljstva policije Ministarstva unutarnjih poslova, u vukovarskom Gradskom muzeju održan je preventivni program “Zajedno protiv govora mržnje”.

U okviru programa usmjerenog ponajprije osnovnoškolcima, predstavnici vlasti, udruga, ustanova, kao i pripadnici nacionalnih manjina s područja županije, poslali su svoje poruke o važnosti sprječavanja govora mržnje.

“Uzrok govora mržnje je neznanje, razni stereotipi i predrasude. Moramo se poznavati, družiti se, imati kraj sebe živu riječ, čovjeka. Ljudi smo od krvi i mesa, imamo svako svoju vjeru, ali ne i svog Boga, jer Bog je jedan”, poruka je glavnog gunjanskog imama Idriza ef. Bešića.

Svoju poruku poslao je i vukovarski gradonačelnik Ivan Penava, istaknuvši da je temelj svega ljubav: “Iz te ljubavi i spoznaje sebe tko smo i što smo, rađa se i svaka ljubav prema svome bližnjem, šaljem poruku razmljivu mladima- recpect, prema sebi i prema svakome u okruženju”.

Uz mulitmedijalni kutak, održan je i raznolik glazbeno -edukativno-umjetnički program, uz zanimljive nastupe i razne radionice. Preventivni i kako su ga ocijenili, uspješan program “Zajedno protiv govora mržnje” organizirala je Policijska uprava vukovarsko-srijemska uz suorganizaciju Grada Vukovara i uz podršku Ravnateljstva policije Ministarstva unutarnjih poslova.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime