2 C
Vinkovci
Četvrtak, 22 veljače, 2024

U Vukovaru održan Sajam EU projekata

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

U okviru programa obilježavanja Europskog tjedna 2017. u Vukovarsko-srijemskoj županiji i ove godine održavaju se brojna prigodna događanja. Jedna od aktivnosti je i Sajam EU projekata. Na štandovima u vukovarskoj pješačkoj zoni zainteresirani građani imali su prigodu čuti koji su to veliki europski projekti realizirani u posljednje vrijeme, a bila je ovo svakako i prigoda da od predstavnika ustanova koje sudjeluju u apliciranju projekata i o tome saznaju nešto više.

– Ovdje je primarni fokus na promociji projekata vezanih za razvoj poslovne infrastrukture, a od ukupno četiri natječaja, koja su objavljena, Grad Vukovar aplicirao je na tri i to na sva tri uspješno – napominje Kristina Glumac, viša stručna suradnica za EU projekte Grada Vukovara.

U svakom slučaju, Sajam EU projekata dobra je prigoda i za promociju samog proizvoda nastalog iz projekta koji je na raspolaganju građanima, od edukacijskih i marketinških usluga do proizvodnih prostora.

– Došli smo predstaviti Poduzetnički inkubator unutar kojeg posluje 10 tvrtki i koji zapošljava 40 osoba. Želimo građanima predstaviti naše kapacitete, primjerice u Proizvodnom centru imamo još jednu dostupnu halu za korištenje – kaže koordinator Poslovno-inovacijskog centra BIC Vukovar Bojan Babić.

O rezultatima uspješnih EU projekata upoznat je i vukovarsko-srijemski župan Božo Galić koji je i ovom prigodom istaknuo da županijske i gradske razvojne agencije funkcioniraju jako dobro, što je vidljivo po broju prijavljenih projekata. Inače, prošle je godine upravo Vukovarsko-srijemska županija bila među najuspješnijima po projektima financiranim iz Europske unije, a zasigurno slične rezultate očekuju i za ovu godinu.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime