-0 C
Vinkovci
Četvrtak, 30 studenoga, 2023

U Vukovaru otvoren prvi studentski dom u VSŽ

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Realizacijom projekta Izgradnja studentskog doma u Vukovaru povećan je standard i kvaliteta studentskog života u gradu. Tako će od sada pa nadalje u domu za ispite učiti više od stotinu studenata iz cijele Hrvatske koji studiraju na vukovarskom Veleučilištu.

Kapacitet studentskog doma je 108 smještajnih jedinica, od toga imamo dvije smještajne jedinice za osobe s invaliditetom, a ostali su smješteni u jednokrevetne i dvokrevetne sobe. Nakon prvog natječaja, popunjenost je 50 posto. Sljedeći tjedan raspisujemo novi natječaj za dopunu, nadamo se da neće biti dostatan u budućnosti – izjavio je dekan Veleučilišta Lavoslav Ružićka Željko Sudarić.

Dodatni sadržaji su i informatička učionica, dnevni boravak, praonica i glačaonica rublja, uredski prostori, a na vrhu zgrade nalazit će se solarna elektrana. Studentima su i bicikli na raspolaganju.

Znamo da samo obrazovani mladi ljudi, koji imaju dobre prilike, mogu i ovaj grad heroj povesti na putove budućnosti koji se temelje na razvoju i na kreativnim industrijama – istaknula je ministrica znanosti Blaženka Divjak.

Izgradnja studentskog doma rezultat je financiranja iz europskih fondova. Konkretan primjer ulaganja 23.000.000,00 kuna s ciljem održivog razvoja, čija je izgradnja i opremanje dovršena u rekordnom roku od samo dvije godine.

Važno je istaknuti da će dom biti za one u nepovoljnom položaju, te da otvaramo perspektivu Veleučilišta za jačanje i dodatno privlačenje mladih da ostanu na području krajnjeg istoka – napmenula je ministrica regionalnog razvoja i fondova EU Gabrijela Žalac.

Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava obećao je pomoć grada svim studentima koji odluče ostati, živjeti i raditi u Vukovaru.

Potpisan je ugovor za izgradnju studentske kuhinje i sportskih terena. Time će biti zaokružena priča oko izgradnje studentskog doma koji nosi ime Leopold po poznatom vukovarskom nobelovcu.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime