25 C
Vinkovci
Četvrtak, 25 srpnja, 2024

U Vukovaru otvorena gradska tržnica vrijedna 22 milijuna kuna

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Otvorena je dugoočekivana vukovarska tržnica. Smještena je na tri i pol tisuće četvornih metara naselju Olajnica, u neposrednoj blizini središta grada. Prvoga dana tržnicu su posjetili mnogobrojni građani.

Nova gradska tržnica vrijednosti 22 milijuna kuna sufinancirana je europskim novcem, a grad Vukovar za njezinu izgradnju izdvojit će tek 3 % sredstava.

“Umjesto 15 posto, gradonačelnika će sufinanciranje koštati možda 3 posto i mislim da je to naš zajednički napor” , izjavila je ministrica Gabrijela Žalac koja je istaknula kako će Hrvatska do 2023. godine utrošiti svih 2 i pol milijarde eura za projekt Slavonija.

“Ovo je na tragu višestoljetne tradicije grada Vukovara, kao trgovačkog središta i lučkog grada. Trgovanje na tržnci ima jednu dugu tradiciju”, rekao je na otvorenju gradonačelnik Ivan Penava.

Umjesto klasičnog načina svečanog otvorenja činom rezanja vrpce, nova tržnica u Vukovaru je simoblično otvorena kupnjom jabuka i ostalih domaćih namirnica koje su kupili gradonačelnik Penava i ministrica Žalac.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime