-0 C
Vinkovci
Četvrtak, 30 studenoga, 2023

U Vukovaru predstavljen projekt SIMPA

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

“Socijalna i motivacijska potpora hrvatskim braniteljima – Simpa” naziv je projekta čiji je nositelj Udruga policije vukovarskih branitelja Domovinskog rata Vukovara. Projektni partner koji sudjeluje u provedbi projekta je Koordinaciija udruga proisteklih iz Domovinskog rata grada Vukovara.

Cilj projekta, kako se čulo na početnoj konferenciji koja je održana u Vukovaru je, multidisciplInarnim pristupom osigurati psihoscijalnu potporu hrvatskim braniteljima i članovima njihovih obitelji. Ukupna vrijednost projekta je oko dva milijuna kuna. Financira se iz Europskog socijalnog fonda u iznosu od oko 1. 570 tisuća kuna. Preostali dio novca osigurala je Vlada Republike Hrvatske. Projekt Simpa traje 24 mjeseca i podjeljen je u nekoliko segmenata. Tri su glavne aktivnosti u okviru projekta: radna, sportska i relax terapija.

Kako je pojasnila voditeljica projekta Sanbdra Radoš, radna terapija sastojat će se u sadnji japasnkih trešanja. Posađeno će ih biti oko 500, a sada je poznato da će biti posađene uz novu šetnicu na Dunavu. Predsjednik Udruge policije vukovarskih branitelja Domovinskog rata Zlatko Horvat najavio je mogućnost sadnje i na nekim drugim lokalcijama u gradu koje će se dogovoriti s gradskim vlastima. Sportska terapija odvijat će se dva puta tjedno u trajanju od dva sata na bazenima Vukovar. U okviru projekta Simpa posao su dobile tri osobe.

Zamjenica vukovarskog gradonačelnika Ivana Mujkić ustvrdila je kako je ovo jedna lijepa gradska priča gdje braniteljska populacija pokazuje da na jedan lijep način može doprinijeti lokalnoj zajednici u kojoj živi.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime