20 C
Vinkovci
Nedjelja, 23 lipnja, 2024

U Vukovaru se održavaju 17. Ružičkini dani – “Danas znanost, sutra industrija”

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

U Hrvatskom domu Vukovar održana je svečanost otvorenja 17. međunarodnog znanstveno-stručnog skupa Ružičkini dani pod nazivom “Danas znanost – sutra industrija”. Organizaciju stručnog skupa potpisuju Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, Prehrambeno-tehnološki fakultet, Hrvatsko društvo kemijskih inženjera i tehnologa, Europska udruga za higijensko inženjerstvo i dizajn. Ove su godine ujedno obilježene: 40. godišnjica održavanja prvog skupa, 20. godišnjica povratka u Vukovar i 10. godišnjica održavanja Susreta mladih kemičara.

Mnogi znanstvenici neovisno koje znanstveno polje proučavaju, uvjereni su da država mora dati više prostora onima koji istražuju i dolaze do objektivnih činjenica, temeljenima na emprijskim istraživanjima, u prijevodu na iskustvu. I znaju na što u ovome trenutku treba staviti poseban naglasak, a to je primjerice istaživanje u proizvodnji hrane.

Među brojnim znanstvenicima iz Hrvatske i svijeta, stručnome skupu prisustvovao je hrvatski znanstvenik na Sveučilištu u Torontu dr.sc. Igor Štagljar koji je prošle godine zajedno sa svojim timom istaživača došao do otkrića lijeka namijenjenog oboljelima od karcinoma pluća.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime