4 C
Vinkovci
Četvrtak, 22 veljače, 2024

U Vukovaru uspostavljen strateški sustav gospodarenja otpadom

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Vukovar je posljednje izmjene u sustavu gospodarenja otpadom imao 2003. godine. Danas, 15 godina poslije, neminovne su promjene u sustavu gospodarenja. Nalaže to Uredba o gospodarenju komunalnog otpada Republike Hrvatske.

– S ovim izmjenama smo išli u jednom minimalnom dijelu na način da smo vodili brigu da što manje udarimo po džepu Vukovaraca i to je rezultiralo izmjenama u cijenama koje su i dalje najpovoljnije u odnosu na naše cjelokupno okruženje – rekao je gradonačelnik Ivan Penava.

Dosadašnji kriterij naplate zbrinjavanja otpada bio je po broju članova u kućanstvu, a odsada će se naplaćivati po količini otpada, s tim da se naplaćuje komunalni otpad, napomenuli su u Vukovaru.

– Konkretno, za kućanstva za kantu od 80 i 120 litara, sa PDV-om je 33 kune i 90 lipa, dok je cijena u zgradama 42 kune i 90 lipa – izjavio je Igor Štrangarević, direktor vukovarskog Komunalca.

U idućih 5 godina, Grad Vukovar i Komunalac na plan uspostave gospodarenja otpadom planiraju utrošiti 28 milijuna kuna. Novi način naplate odvoza i zbrinjavanja komunalnog otpada u Vukovaru će se početi primjenjivati već od 1. svibnja, najavili su čelnici grada.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime