23 C
Vinkovci
Petak, 12 travnja, 2024

U zimskoj luci Vukovar kršteno plovilo za snimanje plovnih putova. Potpisani i ugovori za revitalizaciju rijeke Save

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

“Izrada studije utjecaja na okoliš i projektne dokumentacije za dionicu rijeke Save” i “Izgradnja i unapređenje infrastrukture u luci Slavonski Brod” – nazivi su dvaju Ugovora koje su u Vukovaru potpisali ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković, direktor izvršne agencije za inovacije i mreže EU Dirk Beckers i ravnatelj Lučke uprave Slavonski Brod Marijan Jurić. Ugovori su vrijedni 110 milijuna kuna.

Realizacijom potpisanih Ugovora, čije je sufinanciranje odobreno u lipnju ove godine iz Instrumenta za povezivanje Europe (CEF), omogućit će se daljnja revitalizacija Save kao riječnog plovnog puta.

Nakon potpisivanja Ugovora, na pontonu u vukovarskoj Zimskoj luci, ministar Oleg Butković i europska koordinatorica Karla Peijs, nazočili su krštenju novog broda za hidrološko snimanje plovnih putova. Brod je vrijedan oko milijun kuna, a financiran je sredstvima Europske unije, kroz FAIRway projekt. Snimanja su do sada rađena s daleko slabijom opremom. S ovom opremom i brodom sve će se obaviti daleko brže i preciznije, što će svakako doprinijeti kvalitetnoj informaciji u riječnoj plovidbi. Brod je predviđen za korištenje na svim plovnim putevima – Dunavu, Savi i Dravi.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime