22 C
Vinkovci
Petak, 21 lipnja, 2024

U Županji izložba fotografija o djelu i liku Majke Terezije

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

U organizaciji Caritasa Župe Mučeništva Sv Ivana Krstitelja iz Županje u pastoralnom centru otvorena je izložba fotografija o djelu i liku Majke Terezije. Na 97 fotografija prikazan je život Majke Terezije, među fotografijama su i poruke koje je često izgovarala. Do izložbe je došlo nakon jednog seminara održanog u organizaciji Caritasa u Županji, na kojoj je predavač bio velečasni Pavao Madžarević. Upravo on je predložio da se postavi izložba. Vlasnik je, naime, svih ovih fotografija čiji je autor Zvonimir Atletić.

” Župnik iz Štitara je otkupio fotografije i on je vlasnik. Predložio mi je da uz predavanje bude i izložba . Ja sam to rado prihvatila, tako da smo mi tih svih 97 eksponata izložili u našem prostoru” istaknula je regionalna koordinatorica Županjskog i Drenovačkog dekanata u Caritasu Ana Pejić. Ispričala nam je da su svi posjetitelji u razgledavanje izložbe krenuli od fotografije Majke Terezije koja je bila postavljena u Rimu kada je proglašena svetom.

Cilj izložbe je da upoznamo bolje majku Tereziju. Za nju su svi ljudi bili jednaki”, ustvrdila je Pejić i naglasila kako će izložba biti otvorena do kraja mjeseca. Mnogi koji su je pogledali nisu mogli, a ne upisati svoje dojmove u knjigu posebno otvorenu za tu namjenu. Prigrlite ljude u potrebi i neka vaš život bude ispunjen djelima koja čine čovjeka – organizatori ove hvale vrijedne izložbe uputili su poziv svima da je pogledaju i oplemene svoj život likom i djelom velike Majke Terezije, koja bi svima nama trebala biti uzor.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime