-0 C
Vinkovci
Četvrtak, 30 studenoga, 2023

U Županji započeo novi EU projekt Učenjem do posla

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

U Županji je održana uvodna konferencija projekta koji je započeo u svibnju – Učenjem do posla, vrijednog gotovo milijun kuna. Projekt je u potpunosti financiran sredstvima europskih fondova, a za krajnji cilj ima kroz obrazovanje povećati zapošljivost korisnika projekta. Nositelj projekta je Lokalna agencija za razvoj Vjeverica, a partneri na projektu su HZZ PU Vinkovci, HGK ŽK Vukovar, Gimnazija Županja, Obrtničko industrijska škola Županja, Grad Županja, Općina Drenovci i Udruga ECO FOOD-TURA.

Kroz projekt koji će trajati 12 mjeseci, najmanje 95 pripadnika ciljne skupine unaprijedit će znanja i vještine. Srednjoškolci će biti uključeni kroz izvannastavne aktivnosti, koje kreću u sljedećoj školskoj godini.

”Kroz projekt ćemo provoditi brojne i vrlo aktivne intervencije na tržištu rada, upravo s ciljem da omogućavamo veću zapošljivost onih ranjivih kategorija na tržištu rada, ali radit ćemo i s našim srednjoškolcima koji će imati dodatne vještine kako bi se lakše zaposlili”, istaknula je tom prigodom Ana Cvitković-Komesarović, direktorica Lokalne agencije za razvoj Vjeverica.

U dvije županjske srednje škole bit će napravljen izvannastavni kurikulum. Gimnazijalci će unaprijediti svoje ICT vještine, a u novopremljenoj učionici, na novih pet računala, pomoću kojih će stjecati dodatna znanja za računalne programere, u njoj će se odvijati i edukacija za nezaposlene. Učenici Obrtničko-industrijske škole pomoću osiguranih sredstava dobitć će novi plastenik u kojemu će izrađivati bilja i educirati ostale sudionike projekta.

Zadovoljstvo projektom je izrazila i državna tajnica nadležnog ministarstva Majda Burić, koja je Županju u kratkom roku posjetila treći put. Povezivanje nezaposlenih s poslodavcima, upoznavanje s potrebama tržiša, aktiviranje domaće radne snage zacrtani su ciljevi, a kroz ovakve projekte, poručila je Burić, oni se i ostvaruju.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime