2 C
Vinkovci
Četvrtak, 22 veljače, 2024

Učenici na jedan dan zamijenili učitelje

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Zdravstvena i veterinarska škola dr. Andrije Štampara Vinkovci prigodom Svjetskog dana učitelja provodi zanimljiv projekt nazivom ”Na jedan dan”. Ova aktivnost nije novitet za ovu vinkovačku srednju školu, u njezin plan i program uvrštena je već treću godinu zaredom.
– Međutim, ove godine nastavni koncept je bitno drugačiji od dosadašnjih utoliko što su učenici na jedan dan preuzeli plan, program i obveze predmetnog predavača te ovisno o tome što je planiralo odradili su nastavni sat – kaže Sandra Horvatović, školska psihologinja.
Vinkovački srednjoškolci odgovorno i nadasve ozbiljno pristupili su ovoj projektnoj aktivnosti kojom se želi naglasiti ne samo skrb za razvoj učeničkih postignuća koja su u korelaciji nastavničkim umijećima prenošenja znanja i uvažavanja svakog učenika ponaosob u skladu s karakteristikama osobnosti učenika, nego i zahtjevna uloga učitelja i nastavnika koji su se ovom zgodom preselili u školske klupe.
Inače, Svjetski dan učitelja obilježava se u više od 100 zemalja svijeta, a proglasio ga je UNESCO 1994. godine u spomen na značajan događaj iz 1966. godine kada je potpisana Preporuka o statusu učitelja.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime