24 C
Vinkovci
Srijeda, 22 svibnja, 2024

Učenici OŠ Bartola Kašića Vinkovci posjetili učenike u Granadi

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Učenici OŠ Bartola Kašića Vinkovci posjetili u školu u Španjolskoj, u Granadi, u okviru Erasmus+ projekta How Roman are You?

Nakon projektnog sastanka održanog u Vinkovcima krajem svibnja 2022. godine gdje je domaćin bila OŠ Bartola Kašića Vinkovci, četiri učenice u pratnji nastavnice i ravnateljice posjetile su katoličku školu Colegio Ntra. Sra, de las Mercedes u Granadi, gradu u pokrajini Andaluzija, na jugoistoku Španjolske.

Od 2. do 8. listopada 2022. godine učenici su imali priliku sudjelovati na brojnim aktivnostima koje je organizirala škola domaćin.
Za sudionike je bilo organizirano učenje osnova španjolskog jezika, svečani prijem kod gradonačelnika, priredba na kojoj je prikazan tradicionalni španjolski ples flamenko, sportske aktivnosti- borba rimskih vojnika, kreativna radionica-izrada replika građevina nastalih za vrijeme Rimskog Carstva.

Organizirani su i izleti u rimsko selo i muzej Almedinillu gdje su učenici učili o utjecaju rimske kulture na ovaj kraj te su kušali tradicionalna rimska jela.
Posjetili su i Andaluzijski memorijalni muzej gdje su sudjelovali na radionici One of Romans i izrađivali svoje mozaike po uzoru na rimske.

Iznad prelijepe Granade, smještene na brežuljcima podno Sierra Nevade, nalazi se palača i tvrđava Alhambra. Naziv dolazi iz arapskog jezika i znači „crvena palača“. Kroz posjet i uz stručno vodstvo, naučili su i o utjecaju arapske kulture na ovaj grad.

Posjetili su i rimsko selo Puente Genil te ostatke rimske vile Puente Alamo te tamošnji muzej gdje su vidjeli ostatke rimske arhitekture i mozaike.
Prepuni pozitivnih dojmova učenici iščekuju sljedeći projektni sastanak koji će se realizirati u Njemačkoj.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime