-0 C
Vinkovci
Nedjelja, 10 prosinca, 2023

Udruga ”Mladi protiv gladi” obilježila 11 godina djelovanja

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Neprofitna udruga ”Mladi protiv gladi” osnovana je 23. listopada 2012. godine, u Vinkovcima od strane mladih vođenih kršćanskim načelima, u cilju prikupljanja i podjele hrane najsiromašnijim građanima Vukovarsko-srijemske županije i okolice te uključivanje većeg broja mlađih ljudi u aktivnosti volontiranja i korisno trošenje vremena.

U veljači 2013. godine, po uzoru na riječku, Udruga je otvorila odnosno započela projekt Socijalne samoposluge Vinkovci, prvi takav na području Vukovarsko-srijemske županije. Socijalna samoposluga kontinuirano djeluje već 10 godina, a broj osoba u potrebi, nažalost, se ne smanjuje. Socijalna samoposluga prikuplja donacije pravnih i fizičkih osoba te ih preusmjerava svojim korisnicima.

Od 2018. Udruga se fokusira na rad s mladima, posebno marginaliziranim i ranjivim skupinama pa tako piše, provodi i surađuje na raznim projektima: Kreativnim radom do stjecanja novih vještina (prosinac 2018.-kolovoz 2019.), Mladi pod svjetlima reflektora društva (siječanj 2018.-travanj 2019.) te Centar za mlade grada Vinkovaca (siječanj-prosinac 2022.). U lipnju 2022. započela je provedba projekta Osnaživanjem partnerstva i znanja razlika je manja koji se financira iz Europskog socijalnog fonda.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime