21 C
Vinkovci
Petak, 12 travnja, 2024

Udruga TOMS već tradicionalno pomaže vukovarskim obiteljima

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Udruga tjelesnih invalida TOMS iz Trogira, s još dvije Udruge Prijatelj iz Metkovića i Udruge tjelesnih Invalida Sinj, 13. godinu zaredom kroz projekt ”Moje svjetlo za Vukovar”, pomaže Vukovarcima. Na prijedlog Grada Vukovara i Udruge roditelja djece s poteškoćama u razvoju Vukovarski leptirići, ove godine izabrane su dvije obitelji, kojima će 1000 kuna novčane pomoći biti isplaćivano godinu dana, na mjesečnoj bazi.

Darivanjem svijeća za koje im građani daju prilog, tri dobrovoljne Udruge tako prikupljaju financijska sredstva, koja onda potom doniraju građanima grada Vukovara. Ovogodišnja prikupljena sredstva otići će u ruke dvije obitelji iz Vukovara Varga i Savurdić.

Uz Anu i Marka, još 113 djece korisnika redovito pohađa terapije koje pruža Udruga Vukovarski leptirići. Kroz godine rada su prošli puno poteškoća, one su se smanjile otkada su pružatelji usluga, naglašavaju iz Udruge. Trenutno im je najveći problem porast broja djece, odnosno manjak broja zaposlenih, zbog čega apeliraju na nadležno Ministarstvo.

Osim novčane pomoći, donirane su i higijenske potrepštine, hrana i slatkiši, a donaciju od 1000 kuna primila je i Udruga Leptirići.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime