19.6 C
Vinkovci
Nedjelja, 21 srpnja, 2024

Udruga ”Vinkovački lađari” završila projekt izrade lađe prilagođene za osobe s invaliditetom

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Udruga ”Vinkovački lađari” nakon tri mjeseca rada završila je jedan veliki projekt izrade lađe prilagođene za osobe s invaliditetom kojom će se moći koristiti sve udruge i škole na području grada Vinkovaca i Vukovarsko-srijemske županije. Lađa se radila u Štitaru kod majstora Frane Ilijaševića.

-”Sedam godina nama udruge koje skrbe o osobama s invaliditetom i škole koje imaju posebne odjele za učenike s poteškoćama u razvoju sudjeluju na Maratonu lađa za Dan grada Vinkovaca i Vinkovačke jeseni. Oni su uvijek nastupali u natjecateljskim lađama i bili su gore na rubovima što je opasno i za zdrave osobe, tako da sam došao na ideju s gospodinom Franom Ilijaševićem koji i inače radi drvene čamce, stoga smo sjeli i napravili jedan koncept na temelju kojega ćemo izraditi lađu prilagođenu osobama s invaliditetom i nakon tri mjeseca rada lađa je gotova”, rekao je Stjepan Sertić, predsjednik Udruge Vinkovački lađari.

Prema riječima Stjepana Sertića, razlikuje se po tome što ima most pomoću kojega u lađu mogu ući i osobe s cerebralnom paralizom, znači kako bi se kolica mogla lakše uvesti i izvesti iz lađe.

-”Lađa ima i susjedno mjesto za njihove pratitelje s time da osobe s invaliditetom koje ne budu mogle uopće veslati moći će uživati na suncu i zraku jer se na stražnjem dijelu biti ugrađen i motor. Specifična je i po tome što izrađene od posebnog materijala koji je vodootporan, tako da će i sama lađa biti dugotrajna”, rekao je Sertić.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime