5 C
Vinkovci
Srijeda, 29 studenoga, 2023

Udruzi “Vukovarski leptirići” uručeno priznanje Europskog parlamenta

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Na prigodnoj svečanosti u organizaciji Ureda Europskog parlamenta u Hrvatskoj, udruzi „Vukovarski leptirići“ dodijeljena je nagrada “Europski građanin” za 2023. godinu.

Priznanje kojim Europski parlament vrednuje rad na promicanju razumijevanja i jačanju europskog zajedništva izvršnoj direktorici Udruge Maji Milidrag uručila je v.d. voditeljice Ureda Maja Ljubić Kutnjak. Uz čestitke dobitnicima, istaknula je kako su Europski parlament i EU institucije podržali niz inicijativa i zakona usmjerenih na aktivno sudjelovanje djece s teškoćama u razvoju u zajednici. “U tom kontekstu posebno ističem novu sveobuhvatnu strategija EU-a o pravima djeteta i europsko jamstvo za djecu”, kazala je Ljubić Kutnjak.

Predsjednica „Vukovarskih leptirića“ Viktorija Matin istaknula je kako nagrada pokazuje da se rad i trud Udruge cijeni i izvan granica Hrvatske.

„Udruga od samog osnutka, pored toga što je nastojala osigurati i pružiti različite rehabilitacijske programe za djecu s teškoćama, svo vrijeme sudjeluje u javnom zagovaranju i mijenjanju javnih politika za dobrobit djece s teškoćama, osoba s invaliditetom i njihovih obitelji. Tako je nastao i projekt #posebnakaoiti–Učinimo zajedno da poteškoće postanu mogućnosti! Kroz projekt smo nastavili s našom praksom te dodatno senzibilizirali javnost na poteškoće s kojima se susrećemo, ali i donositelje odluka na nacionalnoj i lokalnoj razini“, poručila je Matin.

Udruga „Vukovarski leptirići“
Udruga „Vukovarski leptirići“ osnovana je 2011. godine na inicijativu grupe roditelja djece s teškoćama u razvoju. Cilj je Udruge pomoći ravnopravnom uključivanju djece s teškoćama u razvoju u sve segmente društvenog života. Članovi Udruge vrlo su aktivni u prevenciji i borbi protiv diskriminacije s osnove zdravstvenog i socijalnog stanja. U tu svrhu organizirali su brojne prosvjede i javne rasprave te su svojim angažmanom doprinijeli promjenama javnih politika.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime