25 C
Vinkovci
Četvrtak, 25 srpnja, 2024

Dogovorena prenamjena Radničkog doma Borovo Naselje u dodatni objekt Veleučilišta Vukovar

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava i dekan Veleučilišta Lavoslav Ružička doc.dr.sc. Mirko Smoljić potpisali su Sporazum o partnerstvu u provedbi projekta Rekonstrukcija zgrade „Radnički dom i prenamjena u prostor Veleučilišta Lavoslav Ružička. Zapuštena i trenutno napuštena zgrada nekadašnjeg Radničkog doma u Borovu Naselju, postat će novi, dodatni objekt vukovarskog Veleučilišta, koje posljednjih godina nastojati povećati kapacitete, a time i podignuti kvalitetu obrazovanja.

“Veleučilište se u ovim kapacitetima više ne može širiti, mi više nemamo prostora, u društvenim znanostima je jednostavnije jer mi za jedan specijalistički studij trebamo jednu prostoriju s 30, 40 stolica, a ako idemo u STEM područje, što nam je namjera nama su potrebni laboratoriji i oprema. Tako da mislim da ćemo kroz ovaj projekt napraviti dobar posao” rekao je dekan Smoljić.

Inače, projekt će biti realiziran kroz Intervencijski plan Grada Vukovara, koji je svakako predvidio rekonstrukciju zgrade Radničkog doma. “Važno nam je omogućiti veleučilištu što bolju platformu za razvoj smjerova i poboljšanje uvjeta za rad studenata, a isto tako, s obzirom da je Radnički dom povijesna zgrada, draga nam je što ćemo ju prepustiti mladosti”, kaže vukovarski gradonačelnik Ivan Penava.

Projekt koji će, kako je rečeno, vratiti život u Borovo Naselje, prema trenutnim projekcijama, vrijedan oko 40 milijuna kuna, a vodit će ga Žaklina Pul. Svi detalji, bit će poznatiji nakon ulaska u dublju fazu provedbe projekta, rečeno je. Inače, vukovarsko Veleučilište danas broji oko 1000 studenata, a optimistična očekivanja su da bi se realizacijom prenamjene Radničkog doma, taj broj mogao i udvostručiti.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime