1.2 C
Vinkovci
Četvrtak, 27 siječnja, 2022

Ultramaraton Vukovar-Srebrenica – sudionici dočekani u Vinkovcima

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Povodom obilježavanja 23. godišnjice genocida u Srebrenici Vijeće bošnjačke nacionalne manjine Grada Zagreba i ove godine organiziralo je maraton od Vukovara do Srebrenice. Maratonci će u pet etapa prijeći 227 kilometara od Vukovara, a krenuli su s Ovčare, do Srebrenice – Potočara. Na odredište bi trebali stići 10. srpnja.

Na putu do Srebrnice kao i svih godina do sada maratonci su se zaustavili u Vinkovcima. Dočekao ih je zamjenik vinkovačkog gradonačelnika Gabrijel Šokičić. Sudionicima maratona poželio je dobordošlicu naglasivši da je ovo po drugi puta kako ih dočekuje i da mu je iznimno drago što ih može ugostiti.

Među ultramaratoncima je trčala i jedna Srebreničanka s američkom adresom Nermina Kabalović. Došla je samo zbog maratona. Prošle godine trčala je jednu, a ove pak godine trčat će dvije etape, prvu i posljednju. Trči i u Americi i svojim prijateljima, kako je istaknula, priča o tragediji Vukovara i Srerbenice. Upravo s motom da se nikada ne zaboravi odazvala se maratonu.

Voditelj projekta VII. Ultramartona i zamjenik predsjednika Bošnjačke nacionalne manjine Grada Zagreba Ekrem Bećirević rekao je kako ovim maratonom žele poručiti da se ovako nešto nikada više ne dogodi, da se pronađu i identificiraju nestali,da se zločinci kazne. To su neke od poruka koje mi odašiljemo trčanjem od Vukovara do Srebrenice, zaključio je Bećirović.

Od Vukovara do Srebrenice put su maratonci podijelili u pet etapa. Trče dnevno oko 50 kilometara. Na cilju će biti uoči obilježavanja srebrničkog genocida, koji se dogodio između 13. i 19. srpnja 1995. godine tijekom rata u Bosni i Hercegovini i u kojemu je ubijeno više od 8 tisuća bošnjačkih muškaraca i žena s područja Srebrenice.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime