11 C
Vinkovci
Petak, 14 lipnja, 2024

Umrežavanje OŠ ”Antun i Stjepan Radić“ iz Gunje i OŠ ”Ljubečna“ iz Slovenije

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Na početku školske godine 2021./2022. OŠ „Antun i Stjepan Radić, iz Gunje, uključila se po šesti puta u hvalevrijedan međunarodni projekt ”Čitanje ne poznaje granice/Branje ne pozna meja“. Partner u projektu bila im je slovenska Osnovna škola Ljubečna.

Zadnja aktivnost u projektu Čitanje ne poznaje granice/Branje ne pozna meja bila je umrežavanje škola. Susret je organiziran putem aplikacije ZOOM online.Susret su organizirale učiteljica Jasminka Hot uz vodstvo knjižničarke dr. sc. Anite Tufekčić dok su se susretu pridružile učiteljica Nataša Sedaj i školska knjižničarka Mojca Prebil Podpečan.

Na online susretu učenici 1.a razreda Osnovne škole „Antun i Stjepan Radić“ iz Gunje prikazali su učenicima iz Slovenije svoj rad na projektu kroz online knjigu izrađenu u alatu Bookcreator.

Učenici iz Gunje su čitali knjigu „U blizini živi djevojčica“ slovenske autorice Ide Mlakar Črnič, dok su učenici 4.a razreda iz Osnovne škole Ljubečna iz Slovenije čitali hrvatsku narodnu bajku „Žabica djevojka“.

Plod njihovog rada je prikaz bajke „Žabica djevojka“ kroz kamishibai. Kamishibai je forma pripovijedanja odnosno izvođenja priča porijeklom iz Japana. Na online susretu učiteljica Nataša Sedaj prikazala je film.

Susret je završio pjesmom, učenici iz Slovenije za učenike iz Gunje su izveli pjesmu na slovenskom jeziku dok su  učenici otpjevali pjesmu „Kad si sretan“. Razmjena iskustava završila je željom za novom suradnjom u budućim projektima.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime