30 C
Vinkovci
Petak, 22 rujna, 2023

Upriličena završna konferencija projekta Master plan Grada Vinkovci za promet

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

U Vinkovcima je održana završna konferencija projekta Master plan Grada Vinkovaca za promet, U 85%-tnom iznosu financirana sredstvima iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Cilj prometnog projekta je izrada Master plana grada Vinkovaca za promet i strateške studije utjecaja Master plana na okoliš u svrhu osiguranja održivog prometnog razvoja Vinkovaca u skladu s europskim i nacionalnim strategijama i planovima.

– Master plan nam je bitan dokument za povlačenje sredstava iz Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020. kao i u budućim perspektivama EU – naglasila je Mirta Štrk, direktorica Razvojne agencije grada Vinkovaca, dodajući da je cilj smanjivanje upotrebe osobnih automobila u svakodnevnom prijevozu izgradnjom biciklističke staze i oživljavanjem javno-putničkog prijevoza.

U prometno istraživanje tako su bili uključeni vozači automobila. Mjerio se intenzitet prometa u gradu zajedno s vinkovačkom policijskom upravom.

– Šezdeset posto ljudi se vozi osobnim vozilom na području grada Vinkovaca, što za tako jedan mali grad nisu baš dobri rezultati – predočio je rezultate voditelj studije Ivan Šimunec.

Vrijednost prometnog Master plana grada Vinkovaca je nešto više od pola milijuna kuna. Potpora Europske unije iz Fonda za regionalni razvoj iznosila je 428.000 kuna, dok je iz gradske blagajne u tu svrhu izdvojeno 76.000 kuna.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime