11 C
Vinkovci
Petak, 14 lipnja, 2024

Uručena priznanja višestrukim darovateljima krvi

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

U povodu 25.listopada, Dana dragovoljnih darovatelja krvi, Mato Karalić , predsjednik  Društva Crvenog križa Vukovarsko-srijemske županije i Damir Dekanić, vukovarsko-srijemski župan, uručili su  priznanja višestrukim darovateljima krvi koji su ove godine postali jubilarci. Žene su dobile priznanje za 35 i 55 darivanja, a muškarci za 50, 75 i 100 put darovanu krv.

-”Svjedoci smo, nažalost, brojnih nesreća, a tako i brojnih potreba pomoći drugima. Svima koji su darovali krv, želim se od srca zahvaliti i želim ovaj dan, ovu temu, učiniti što javnijom, što vidljivijom kako bi i drugi spasili potencijalno nečiji život ili mu pomogli u rješavanju zdravstvenih problema”, istaknuo je Damir Dekanić.

Prema riječima Mate Karalića  svke  godine se donose  plan sa Kliničkim zavodom za transfuzijsku medicinu Kliničkog bolničkog centra Osijek, a za ovu godinu planirano je 4300 doza.

-”Do kraja 9. mjeseca skupili smo 4294 doze što je ostvaren cilj za cijelu ovu godinu. Iz toga možemo zaključiti kako je budućnost dragovoljnog darivanja osigurana.”, rekao je Karalić.

Prošle godine osnovan je “Klub 100” darovatelja krvi Vukovarsko-srijemske županije koji su krv darovali sto ili više puta. U četiri društva naše županije, Ilok, Vukovar, Vinkovci i Županja, darovatelja koji su krv dali 125 puta je ukupno 25, a na današnjoj dodijeli prisutno ih je bilo dvoje, Vlatko Miksad iz Iloka te predsjednik Kluba Darko Grdenić koji svoju krv daruje aktivno 42 godine. Tako su dobili priznanje izvanrednog uspjeha za 125 puta darovanu krv.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime