11 C
Vinkovci
Petak, 14 lipnja, 2024

Uskoro raspisivanje natječaja za izvođača radova na izgradnji nadvožnjaka preko pruge u Borincima

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Stanovnici vinkovačkoga prigradskog naselja Borinci već dugi niz godina traže izgradnju nadvožnjaka kod Spačve preko magistralne pruge Zagreb-Vinkovci i nekoliko pruga za teretni promet, kako bi bili prometno povezani s gradskim središtem.Riješenje njihovog problema konačno je na vidiku, naime, HŽ infrastruktura donijela je odluku o davanju suglasnosti za osiguranje novca potrebnog za radove na izgradnji nadvožnjaka. Riječ je o ukupno 50 milijuna kuna (s PDV-om 62.500.000 kn) za razdoblje od 2017. – 2019.

Gostujući u Dnevniku Vinkovačke televizije, vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić podsjetio je kako je projektna dokumentacija gotova te slijedi raspisivanje natječaja za izvođača radova. Prema riječima Bosančića, izgradnja bi trebala započeti na proljeće iduće godine, a 2019. očekuje se završetak izgradnje.

Bosančić je ovom prigodom zamolio mještane Borinaca da se još malo strpe i ne prelaze prugu već za potrebe prelaska koriste postojeći prijelaz, posebice djeca, jer prijelaz na tom mjestu nije obilježen i zaštićen, samim time nije ni siguran.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime