10 C
Vinkovci
Srijeda, 24 travnja, 2024

Uskoro uklanjanje stare konstrukcije za prijelaz pješaka na Borincima

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Već su neko vrijeme u tijeku radovi planirani u okviru dugoočekivanog projekta ”Izgradnja nadvožnjaka Duga ulica-Borinačka ulica i prilazne prometnice u gradu Vinkovcima”. Radovi, iako usporenijim tempom, i dalje se odvijaju, a njih je danas obišao i vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić sa suradnicima.

Projekt je to koji, uz nadvožnjak Borinačka ulica-Duga ulica ukupne dužine trase 500 metara, predviđa i realizaciju modernizirane prilazne prometnice, izgrađene biciklističke staze uz nju te prateće pješačke staze. Trenutno su najvidljiviji radovi na prilaznoj prometnici, no uskoro će, kako je rečeno, biti vidljivi i na samom nadvožnjaku.

Za dvadesetak dana krenut će radovi na lokaciji nadvožnjaka, ubušit će se piloti i pristupiti uklanjanju stare konstrukcije koja je bila za prijelaz pješaka”, istaknuo je vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić.

Radovi bi mogli stvoriti prometnu gužvu i otežavati pristup Borincima pa je gradonačelnik građanima uputio ispriku te pozvao na strpljenje.

“Mi ćemo se potruditi da što manje smetamo i što brže izvedemo radove kako bi život na Borincima normalno funkcionirao”, rekao je Ivan Bosančić.

Borince završetkom ovoga projekta vrijednog 80 milijuna kuna očekuje dodatno rasterećenje prometa, veća prometna sigurnost stanovnika tog dijela grada i bolje prometna povezanost – što je pak, istaknuo je gradonačelnik, prema planu realizacije očekivano do kraja 2021. godine.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime