25 C
Vinkovci
Četvrtak, 25 srpnja, 2024

Uskrsna poruka nadbiskupa Hranića

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Nadbiskup i metropolit đakovačko-osječki mons. dr. Đuro Hranić održao je u Đakovu konferenciju za medije prigodom nadolazeće svetkovine Uskrsa. Nadbiskup je uputio Uskrsnu pastirsku poruku, a s novinarima se osvrnuo i na aktualna pitanja o životu i djelovanju Crkve. “Idi mojoj braći i javi im: Uzlazim Ocu svomu i Ocu vašemu” – naslov je pastirske poruke nadbiskupa Hranića.

U svojoj pastirskoj poruci nadbiskup mons.dr. Đuro Hranić podsjetio je na Mariju Magdalenu koja je stajala pred praznim grobom, razgovarala s dva anđela te čula Učitelja koji je doziva imenom, što je događaj u kojemu je bila uprisutnjena snaga i stvarnost Uskrsa – rekao je nadbiskup. Vjerovati znači otvoriti srce i biti svjestan da je kamen s groba odgurnut upravo sada, da su prve zrake uskrsnoga jutra upravo sada pobijedile tamu i trulež groba. Da je Krist, koji je razapet i uskrsnuo, upravo sada pred nama. Da je njegovo uskrsnuće izvor našega nadanja i novoga života” – poručio je, između ostaloga, nadbiskup Hranić.

Osim iznošenja promišljanja u pastirskoj poruci i uskrsne čestitike, nadbiskup Hranić je novinarima odgovarao na aktualna pitanja. Uz ostalo, o europskim izborima koje je mons. Hranić ocijenio važnim. Nadbiskup je na zamolbu novinara iznio i komentar na podjele oko Bleiburga i Jasenovca. Sporna odluka nije stav Crkve u Austriji, nego apostolskog administratora jedne biskupije, koja ima objektivnih poteškoća. Moramo prihvatiti objektivnu istinu kako o Jasenovcu, tako isto i o Bleiburgu rekao je mons. Hranić i dodao kako je možda još više ljudi stradalo na Križnom putu i u silnim jamama u Sloveniji i Hrvatskoj, a da se o njihovu stradanju malo ili nimalo zna, jer se nije smjelo ništa reći. “Podjele u društvu moramo prevladati otvorenošću za cjelovitu istinu” – zaključio je nadbiskup Hranić.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime