-3 C
Vinkovci
Srijeda, 19 siječnja, 2022

Uslijed visokih temperatura povećan broj pacijenata u ambulanti interne medicine OŽB Vinkovci

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Ovih dana pojačan je broj onih pacijenata koji liječničku pomoć traže uslijed zatajivanja srca, naglog pada tlaka, glavobolje ili vrtoglavice.

– Nama su ambulante pune, dolaze ljudi sa kupališta, iz parka. Veći je broj zatajivanja srca, veći je broj padova tlaka, glavobolja, vrtoglavica. Bilo je dosta infarkta u ovim danima, pa barem da se spriječi, ono što sam čovjek može spriječiti – istaknula je Dajana Sidorov, dr. med. specijalist interne medicine i uži specijalist kardiologije OBŽ Vinkovci.

I ovoga puta, liječnici upozoravaju na opasnost od toplinskog vala, s osobitim naglaskom na bolesnike koji boluju od kardiovaskularnih bolesti. Već dobro poznati savjeti liječnika su prikladna lagana odjeća i obuća, pokrivalo za glavu, piti puno tekućine i konzumirati što laganiju hranu, kao i ne izlaziti van na sunce između 10 i 17 sati, ukoliko nije nužno.

Liječnici upozoravaju i na korištenje klima uređaja.

– Važno je znati kako u ovim danima, temperatura u sobi i u automobilu ne bi trebala biti niža od 25 stupnjeva. Preporuka je da ne bude razlika veća od 7 stupnjeva između vanjske temperature od temperature u kojoj boravimo – zaključila je Sidorov.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime