28.5 C
Vinkovci
Nedjelja, 21 srpnja, 2024

Uspješno održano županijsko natjecanje ”Sigurno u prometu 2023”

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

U sportskoj dvorani Osnovne škole Ivana Gorana Kovačića u Vinkovcima održalo se županijsko natjecanje ”Sigurno u prometu 2023”, koje tradicionalno organiziraju Autoklub Vinkovci, u suradnji s Hrvatskim autoklubom i Policijskom upravom vukovarsko-srijemskom.

Natjecanje se provodi za učenike u dobi od 10 do 12 godina kako bi dobili temeljna znanja o prometnim propisima i sigurnosnim pravilima te kako bi što bolje svladali vještinu vožnje biciklom, a sastoji se od teorijskog i praktičnog dijela.

Nakon uvodnog govora gospodina Ive Bikić iz Autokluba Vinkovci, djeci se obratio Voditelj poslova prometne policije Policijske uprave vukovarsko-srijemske Boris Klinec koji im je skrenuo pozornost na važnost znanja i vještina za sudjelovanje u cestovnom prometu, te da stečena znanja prenesu na svoje vršnjake kako bi svi uspješno i sigurno stigli do svoga cilja.

Autoklub Vinkovci i Policijska uprava vukovarsko-srijemska zajedno ulažu značajne  napore u osposobljavanju najmlađih sudionika u prometu, preko dječjih vrtića i osnovnih škola koje djeluju na području Vukovarsko-srijemske županije, gdje nailaze na dobar odaziv i potporu takvim akcijama.

Pokazatelj uspješnosti takve suradnje su djeca koja su danas pokazala zavidno znanje o prometnim propisima, primjerenim njihovom uzrastu.

Ovakva natjecanja promiču prometnu  kulturu, što je temelj za budućnost da naše prometnice budu sigurnije i s manjim brojem  neželjenih posljedica.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime