23 C
Vinkovci
Petak, 12 travnja, 2024

Uspješno proveden Dan otvorenih vrata u OŠ Nikole Tesle, Mirkovci

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img
U osnovnoj školi Nikole Tesle, Mirkovci učitelji i učenici predstavili su svoj rad nizom zanimljivih, kreativnih, poučnih i raznovrsnih radionica, u koje su se učenici sami upisali prema svojim interesima.
Od brojnih sadržaja mogli su se odlučiti za pisanje poruka o ljubavi na trima pismima: latinici, ćirilici i glagoljici, izrađivati origami, učiti svirati na muzikalnim cijevima, sudjelovati u programiranju, robotici, plesu i pjevanju, glazbenim igrama, izradi sapuna, pečenju palačinki, učiti o bontonu za stolom i izrađivati književne junake od recikliranog materijala. Budući da su se radionice održavale u 17 sati, nakon nastave, roditelji su se mogli  i sami priključiti radu zajedno sa svojom djecom, a odazvali su se u velikom broju. Pedagoginja škole Vesna Batković i ravnatelj Alen Turkalj usmjeravali su roditelje na radionice i pripremljene aktivnosti.
Ravnatelj Alen Turjak, profesor pedagogije ističe sve prednosti škole:  kabinetska nastava, prostranost, opremljenost svake pojedine učionice, uređena kuhinja/blagovaonica, pristup za osobe s posebnim potrebama, knjižnica – zabavna igraonica za vrijeme odmora, učionica glazbene kulture s klavirom, dvije informatičke učionice i brojne druge sadržaje kojima se trude osuvremeniti nastavu i prostor za učenike. Puno se radi i na organiziranosti zabavnih sadržaja za učenike tijekom dva velika odmora kroz interaktivne igre, ples u holu i puštanju glazbe s razglasa.
Takoder naglašava kako je cilj Dana otvorenih vrata promocija škole, privlačenje novih učenika jer smo svjedoci da se broj učenika smanjuje, kao i  predstavljanje svega što kontinuirano radimo u školi na nastavi i izvan nje, kao i promocija zabavnih izvannastavnih aktivnosti, kako bi se učenici zainteresirali za nove izvannastavne aktivnosti i shvatili koje su prednosti za njihov odgojno-obrazovni rast i razvoj.
Djeci koja dolaze na predupis, potrudili su se dočarati sve prednosti  škole i čari školskoga života, koje će i oni najesen spoznati. Radosno su se uključili u radionice i istraživali hodnike škole koji su nedavno obogaćeni modernim naljepnicama Twister igre, školice, motivacijskim porukama, te igrama namijenjenima dječjoj igri pod odmorom.
-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime