20 C
Vinkovci
Četvrtak, 25 srpnja, 2024

Uspješno proveden projekt pomoćnika u nastavi

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Završnom konferencijom kraju je priveden jednogodišnji projekt “Obrazovanje bez teškoća; Implementacija usluge pomoćnika u nastavi u svrhu osiguravanja jednakih obrazovnih mogućnosti za svu djecu”. Proveli su ga Vukovarsko-srijemska županija u suradnji s Agencijom za razvoj Vukovarsko-srijemske županije Hrast te vinkovačkom Udrugom osoba s invaliditetom Bubamara.

– U projektu je sudjelovalo 25 partnera, 24 osnovne i srednje škole s područja Vukovarsko-srijemske županije i to 19 osnovnih i pet srednjih škola te Agencija Hrast koja je koordinirala projektom kojim je bilo predviđeno 53 asistenata u nastavi, no zaposlenje je dobilo njih 60 – rekla je voditeljica projekta Mirjana Jurkić iz Agencije za razvoj VSŽ Hrast.

Kako mu i ime kazuje, cilj projekta bio je osigurati podršku pomoćnika u nastavi djeci s teškoćama u razvoju, njih konkretno 63. I to kroz osposobljavanje i zapošljavanje osoba u nepovoljnome položaju na tržištu rada u Vukovarsko-srijemskoj županiji.

– Bez pomoćnika u nastavi učenici s posebnim potrebama jednostavno ne bi mogli sudjelovati u procesu redovnog školovanja. Rad s asistentom znatno doprinosi njihovoj socijalnoj uključenosti što je temelj za daljnje obrazovanje ili zaposlenje – dodala je Jurkić.

Jednogodišnji projekt vrijedan je oko 2.092.000 kuna, a u najvećem, 94-postotnom dijelu financiran je iz Europskog socijalnog fonda, dok je ostatak, kao nositelj projekta, financijski pokrila Vukovarsko-srijemska županija.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime