-0 C
Vinkovci
Nedjelja, 10 prosinca, 2023

Uspješno realiziran projekt prevencije nasilja u OŠ Tovarnik

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Proveden kvalitetan projekt koji je inicirala Osnovna škola Antun Gustav Matoš u Tovarniku, u suradnji s policijskim službenicima Policijske uprave vukovarsko-srijemske i predstavnicima Općine Tovarnik.

Mališani iz te osnovne škole su se predstavili svojim radovima jer su najviše istaknuli pojedine slogane projekta: „Nasilje je oružje slabih, a dobrota je oružje jakih“, Poštuj i voli, a ne udaraj da boli“ te „Ruke su za zagrljaje, a ne za nasilje“.

Radionica je provedena s ciljem poticanja učenika na stvaranje pozitivnih stavova, koji su u skladu s pozitivnim vrijednostima društva u kojem žive te senzibiliziranja učenika na problem nasilja i nužnost njegovog prijavljivanja. Kroz zanimljivu prezentaciju i razgovor, učenici su naučili kakvi sve oblici nasilja postoje, gdje mogu potražiti zaštitu u slučaju da su i sami žrtve nasilja ili znaju nekog tko je žrtva nasilja te što sve policija poduzima kada dobije prijavu o nasilničkom ponašanju.

Na školskom igralištu, u isto vrijeme, bila je upriličena prezentacija opreme i tehnike koju policijski službenici koriste u svakodnevnom radu, a djeca su se ponovno radovala u pregledavanju te policijske opreme i vozila.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime