28.5 C
Vinkovci
Nedjelja, 21 srpnja, 2024

Uspješno završen projekt ”Osnove lutkarstva – od papira do lutke i natrag kroz čaroliju filmske montaže”

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

U projektu „Osnove lutkarstva – od papira do lutke i natrag kroz čaroliju filmske montaže“ sudjelovali su učenici polaznici izvannastavne aktivnosti filmske, lutkarske i keramičarske skupine Osnovne škole „Antun i Stjepan Radić“ Gunja. Ukupno je sudjelovalo 48 učenika, od toga 19 učenika razredne nastave i 29 učenika predmetne nastave.

Učenici su stjecali praktična znanja i vještine. Na izvannastavnoj aktivnosti „Keramičari“ keramičarska grupa je izrađivala kućice za vile, jer su na izvannastavnoj aktivnosti „Lutkari“ izrađivali lutke za šumsku vilu iz priče „Strašna vila u Groznoj šumi“, zatim lutke za Dan voda, za Jesenji igrokaz i za godišnje doba zimu. Na izvannastavnoj aktivnosti „Mladi SKIG-ovci“ filmska grupa se pripremala i vježbala tehnike snimanja i osnove montaže.

Kao najvažniji uspjeh ovog projekta istaknuli bi da se u lutkarskoj igri učenik postupno oslobađa vlastite nesigurnosti i sramežljivosti, postaje sve spontaniji i maštovitiji i radi na jačanju osobnog razvoja.
Projekt će se nastaviti provoditi i iduće školske godine i u projekt će se uključiti učenici 1. razreda. Učenici su dobro reagirali i svidjela im se izrada lutaka i cjelokupni proces izrade predstave kroz snimanje i montažu.
Također, materijali (platna, glina i boje) možemo koristiti i iduće školske godine, kao i laptop za montažu, kojeg smo kupili iz materijalnih sredstava namijenjenih za provedbu ovog projekta.

Učenici će na završnoj svečanoj podjeli svjedodžbi, pohvalnica i nagrada, dobiti i pohvalnice za sudjelovanje u ovom projektu.

Voditeljica projekta u školi bila je školska knjižničarka dr. sc. Anita Tufekčić u suradnji s učiteljicama Jelenom Cvijović, Ružicom Taragdžić, Anitom Miočić Milevoj i školskom defektologinjom Snježanom Barić.

Presjek projektnih aktivnosti nalazi se u videozapisu, kojeg je pripremila školska knjižničarka i dostupan je na poveznici: https://youtu.be/-B9AHgsQYak

Provedbu projekta financiralo je Ministarstvo znanosti i obrazovanja kroz “Poziv za financiranje projekata u sklopu izvannastavnih aktivnosti osnovnih i srednjih škola te učeničkih domova u školskoj godini 2022./2023.“, na koji se škola javila.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime