4 C
Vinkovci
Četvrtak, 1 prosinca, 2022

Ustrojen novi smještajno – obučni centar unutar PU vukovarsko-srijemske

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Vlada je na jučerašnjoj sjednici donijela potrebne izmjene kako bi se ustrojila nova jedinica unutar PU vukovarsko-srijemske. Riječ je o smještajno-obučnom centru koji se nalazi na prostoru nekadašnjeg hotela Spačva, neposredno uz autocestu Zagreb-Lipovac. Novu ustrojstvnu jedinicu predstavio je ministar unutarnjih poslova Republike Hrvatske Davor Božinović te istaknuo da ovakav objekt omogućuje brzu reakciju u bilo kojoj kriznoj situaciji i efikasnije rezultate rada policijskih službenika.

Policijski su službenici do sada morali svakodnevno putovati na granični prijelaz sa Srbijom – Bajakovo u ispomoć Policijskoj upravi vukovarsko-srijemskoj što je stvaralo dodatne troškove, a odrazilo se i na radne učinke.

“Mislim da granični policajci koji rade vrlo zahtjevan posao sada imaju one uvjete koje želim da ima svaki hrvatski policajac kad mu se daju dodatne zadaće, da mu se osigura ono što je nužno kako bi on mogao uspješno obavljati svoju zadaću” – rekao je Božinović.

U centru će se raditi i drugi poslovi vezani za obuku i specijalističke edukacije, a u suradnji s Frontexom održavat će se tečajevi na kojima će sudjelovati granične policije država članica Europske unije.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime