11 C
Vinkovci
Petak, 14 lipnja, 2024

Usvojen proračun Grada Vinkovaca za 2017. godinu

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Sa 14 glasova “za” usvojen je prijedlog proračuna Grada Vinkovaca za 2017. godinu. Vinkovački gradonačelnik Mladen Karlić ocijenio ga je ostvarivim, socijalno osjetljivim, ali isto tako i razvojnim s obzirom na to da je 16 milijuna kuna osigurano za gospodarske mjere. Planirani proračun za 2017. godinu iznosi 133 i pol milijuna kuna.

Većinom glasova vijećnici su usvojili i rebalans proračuna za 2016. godinu. Izmjene i dopune proračuna samo su korektivne, već uobičajene za prosinac.S ovim rebalansom proračuna na neki način zatvara se 2016. godina i kreće se s planovima za 2017. godinu.

Od projekata u sljedećoj godini, između ostaloga, započet će se s realizacijom projekta Poduzetnički inkubator te će se raditi na poboljšanju energetske učinkovitosti za tri gradska vrtića. Proračun za sljedeću godinu vinkovački gradonačelnik Mladen Karlić ocijenio je ostvarivim i socijalno osjetljivim. Ipak smatra da je i razvojan s obzirom na to da neće izostati investicije te zbog 16 milijuna kuna osiguranih za gospodarske mjere. 2017. s posebnom pozornošću zasigurno iščekuju u Gradskoj knjižnici u kojoj dugo čekaju svoj novi i odgovarajući prostor. Najavljeno je, naime da se kreće u izgradnju knjižnice kao prve faze Hrvatskog doma.

U 2017. i Vinkovcima će se umanjiti prihodi i to za oko 4 milijuna kuna, no zabrinutost zbog porezne reforme kojom su jedinice lokalne samouprave na gubitku ublažile su najavljene kompenzacijske mjere, pojasnio je gradonačelnik Karlić.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime