-0 C
Vinkovci
Nedjelja, 10 prosinca, 2023

Usvojen proračun grada Županje vrijedan 42.500.000,00 kuna

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Prijedlog proračuna za 2019., s projekcijom za 2020. i 2021. godinu, vijećnici Gradskog vijeća Županje, na današnjoj sjednici ocjenili su pozitivnim i s deset glasova “ZA” dali mu zeleno svijetlo.

Oprbeni SDP koji je uložio pet amandmana bio je protiv predloženog proračuna, dok su vijećnici s Nezavisne liste bili suzdržani. Proračun je težak 42.500.000,00 milijuna kuna. Uz njega na dnevnom redu našlo se još 28 točaka. Sjednica nikada duža i nikada opširnija, a na aktualnom satu tek četiri pitanja za vijećničkom govornicom.

Među njima i ono vezano za proračun i njegovo objavljivanje na službenim stranicama grada. Sve je, odgovoreno je, odrađeno prema propisima, i objavljeno kako oni i nalažu. I nakon aktualnog sata raspravljalo se o proračunu. Najprije o trećim izmjenama i dopunama ovogodišnjeg, a zatim o onom za 2019. godinu. Od pet predloženih amadmana SDP je izdvojio posebno onaj koji se odnosi na sufinanciranje dječjeg vrtića za djecu s prebivalištem u gradu Županja s dodatnih 50 posto troškova koje plaćaju roditelji. Nije prihvaćen, jer kako je pojasnio županjski gradonačelnik Davor Miličević, iz gradske blagajne izdvaja se deset posto novca za vrtić i to je maksimalno.

Proračun za 2019 godinu, kako očekuju u gradu, vjerojatno će biti i veći jer dvije tvrtke dužne su za komunalnu naknadu više od 1.000.000,00 kuna. Proračun je naglašeno je realan i sve stavke su pomno razmotrene i predložene. Nakon ove sjednice , vijećnici odlaze na odmor. U siječnju iduće godine održana će biti prva radna sjednica.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime