28.5 C
Vinkovci
Nedjelja, 21 srpnja, 2024

Usvojen proračun Grada Županje za 2017.godinu u iznosu od 34 milijuna kuna

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Županjska gradska blagajna u 2017. godini trebala bi težiti 34 milijuna kuna. Iznos je to planiran u proračunu za iduću godinu, koji je – unatoč primjedbama oporbe – dobio zeleno svjetlo, sa 11 glasova za i 4 protiv. Predstavnicima najveće oporbene stranke zasmetala je stavka koja se odnosi na kreditno zaduženje vezano uz rekonstrukciju jedne županjske ulice. “Oporba je tu da kritizira”, ustvrdio je županjski gradonačelnik, Davor Miličević i pojasnio: “Grad Županja, ako želi investiciju višu od milijun kuna bez kredita je ne može realizirati”. Stoga, za Miličevića nema dvojbe, jer kako je ustvrdio – prihodi ostvareni iz komunalne naknade nisu dostatni za takav jedan projekt. Uostalom to nije usamljen slučaj. Podsjetio je da su tako rekonstruirane i ulice Mažuranićeva i Petra Svačića.
S obzirom na porezne izmjene, prvi rebalans očekuje se već u siječnju, jer je proračun planiran na osnovu postojećih propisa. Vijećnici su razmotrili i informaciju o obavljenoj reviziji prošlogodišnjeg proračuna, koja je uz tek jednu primjedbu ocijenjena pozitivno. No, svemu je prethodio, kao i uvijek – aktualni sat. Uz već uobičajena pitanja vezana uz komunalnu infrastrukturu, čula su se i ona vezana uz vrijeme adventa.
“Kako teku pripreme oko manifestacije Advent u Županji, koja se po prvi puta održava u našem gradu” pitala je HDZ-ova vijećnica, Nada Galović. Odgovor joj je dao direktor Čistoće, Ante Klanac: “Grad Županja je raspisao javni poziv na koji se s detaljnim programom javila Udruga Urban fest. Potpisali su ugovor o suorganizaciji s Gradom”. Program vezan uz Zimsku bajku odvijat će se u razdoblju od 17. prosinca do dočeka Nove godine. Sve Udruge u gradu bit će uključene u program vezan uz vrijeme adventa. Na aktualcu je bilo riječi i o sportskim temama. Hoće li ove godine biti organiziran malonogometni zimski turnir u organizaciji Rukometnog kluba, bilo je također jedno od pitanja. “Rukometni klub više neće organizirati turnir, jer je takav zaključak IO”, odgovorio je zamjenik predsjednika Gradskog vijeća Ivan Grigić. Razlozi su financijske naravi, jer su se promjenile neke okolnosti. No, ipak – tako je bar najavio županjski gradonačelnik – ljubitelji malonogometa ne trebaju gubiti nadu, jer su u tijeku pregovori s jednom od Udruga koja bi trebala preuzeti organizaciju turnira

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime